مرورگرهاي مبتني بر كروم
اطلاعات روز کامپیوتر
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان
سه شنبه 18 بهمن 1390برچسب:, :: 19:29 :: نويسنده : kadkhoda
مرورگرهاي مبتني بر كروم
زماني مرورگري به نام فايرفاكس عرضه شد؛ پروژه‌اي منبع‌باز كه بسياري از كاربران نسخه‌هايي مخصوص خود ارائه كردند. از ميان اين نسخه‌ها مي‌توان به Iceweasel و Pale Moon اشاره كرد. حالا همين اتفاق براي گوگل كروم نيز افتاده است؛ مرورگري كه يك معادل منبع‌باز به‌نام كروميوم دارد و باعث شده بسياري از نسخه‌هاي عجيب و غريب بر پايه اين موتور قدرتمند عرضه شود.

اين نسخه‌هاي جديد درست همانند پديده ريميكس در آهنگسازي عمل مي‌كند، عناصري از آهنگ اصلي در آن وجود دارد، اما چيزهاي جديدي به آن اضافه شده است. اين مرورگرها، سرعت كروم و قدرت موتور پردازشي آن را گرفته‌، اما به سمت ديگري هدايت كرده‌اند.

در ادامه به فهرستي كوچك از اين مرورگرها مي‌پردازيم و ويژگي‌هاي هر يك را بيان مي‌كنيم:

كروميوم

هسته منبع‌باز كروم، كروميوم نام دارد؛ در واقع همان گوگل كروم است پيش از آن كه گوگل سيستم‌هاي دلخواه خود را به آن اضافه كند. از ميان اين سيستم‌ها مي‌توان از فرستادن آمار، گزارش خطا، پخش‌كننده فلش و نمايشگر PDF، كدك‌هاي مالتي‌مديا (MP3 و AAC) و سيستم به‌روزرساني خودكار ياد كرد. به نظر كساني كه معتقدند گوگل حريم شخصي افراد را زير سوال مي‌برد، كاربران بايد از كروميوم استفاده كنند، چرا كه سيستم رهگيري گوگل در آن تعبيه نشده است.

SRWare Iron

يكي از وارياسيون‌هاي محبوب كروم، آيرون است كه طبق گفته توسعه‌دهندگانش، تمام بخش‌هايي را كه حريم خصوصي كاربر را تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد، حذف كرده است. با استفاده از اين مرورگر، انگار هميشه در پنجره Incognito هستيد چراكه هيچ چيز در اين مرورگر ذخيره يا به جايي ارسال نمي‌شود. هر چند تنها قابليتي كه در اين مرورگر فعال است، سيستم Google Sync است كه با استفاده از آن مي‌توان پسوردها، بوكمارك‌ها و تنظيمات را بين نسخه‌هاي مختلف آيرون حفظ كرد.

اژدهاي كومودو

گوگل كروم را تصور كنيد كه شركتي امنيتي، آن را به ابزاري امن براي مرور اينترنت تبديل كرده است. دراگون، تنها از نظر ظاهري اندكي با گوگل كروم تفاوت دارد. هنگام نصب آن نيز مي‌توان تنها از سرورهاي امن DNS اين شركت استفاده كرد. اين قابليت باعث مي‌شود دسترسي به وب‌سايت‌هايي كه شبكه تشخيص تهديد كومودو آن را خطرناك تشخيص داده است، محدود شود. البته اگر اهل خطر هستيد، مي‌توانيد اين قابليت را خاموش كنيد.

همچنين دراگون مي‌تواند به‌صورت Portable نصب شود، آن را روي فلش‌ديسك خود بريزيد و همه‌جا با خود ببريد. همانند آيرون، دراگون نيز با اعمال تغييراتي در بخش under-the-hood، مشكلات حريم خصوصي را كمتر مي‌كند كه ازجمله مي‌توان به حذف Chrome Client ID، رهگيري اطلاعات و سيستم گزارش خطا اشاره كرد. علاوه بر اينها، امكان كنترل هدر HTTP-REFERRER نيز وجود دارد. اگر بخواهيد خيلي به امنيت خود توجه كنيد، مي‌توانيد كاملا اين هدر را تحت فشار قرار دهيد! كاربران گوگل كروم نيز مي‌توانند با نصب افزونه Keep My Opt-Outs تقريبا همين كار را در كروم اجرا كنند.

Rockmelt

يكي ديگر از مرورگرهاي مبتني بر كروم، راكملت است كه قابليت‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي را به مرورگر خود افزوده است. اگر اهل شبكه‌هاي اجتماعي هستيد و بخش اعظمي از زمان اينترنتي خود را در اين شبكه‌ها سپري مي‌كنيد، اين مرورگر را امتحان كنيد.

با اولين اجراي راكملت، مي‌توانيد اطلاعات شبكه‌هاي اجتماعي را كه در آنها عضو هستيد، وارد كنيد و از آن به بعد با خيال راحت به مرور و گشت و گذار در اينترنت بپردازيد و هر جا كه مطلب جالبي ديديد، براي دوستان خود به اشتراك بگذاريد يا از طريق پانل چت، با دوستان خود ارتباط برقرار كنيد. اين مرورگر همچنين شبيه اپرا عمل مي‌كند و در پانل سمت چپ خود، اجازه اجراي نرم‌افزارهاي خودش را مي‌دهد.

اگر خواستيد زماني را به تمركز روي مطلبي اختصاص دهيد و به‌روزرساني‌ شبكه‌ها مزاحم بود، مي‌توانيد با كليك روي گزينه زنگوله در نوار بالايي اين مرورگر، تمام شبكه‌هاي اجتماعي را يكباره غيرفعال ‌كنيد.

CoolNovo

كول‌نووو نيز فرزند ديگر كروميوم است كه در آن رابط كاربري‌ دستخوش تغيير و چند قابليت هم به مرورگر اضافه شده است. اين مرورگر را برنامه‌نويسان چيني توليد كرده‌اند و متاسفانه كلمات به كار رفته در رابط كاربري آن، غلط املايي و نگارشي دارد!

اغلب قابليت‌هاي كول‌نووو به رابط كاربري آن برمي‌گردد. براي مثال شيوه مديريت تب‌ها بكلي دستخوش تغيير شده و به‌همين علت، تنظيمات آن تغييرات فراواني داشته است. شيوه باز و بسته كردن تب‌ها، بستن با دابل‌كليك و... ازجمله اين قابليت‌هاست. همچنين با الهام از مرورگر اپرا، تشخيص حركات ماوس در اين مرورگر پياده شده است. كليك راست را روي يك صفحه نگه داريد تا قابليت‌هايي كه اين مرورگر مي‌تواند فقط با حركت ماوس انجام دهد، نشان داده شود: اسكرول به بالا يا پايين صفحه، بستن تب فعلي، حركت ميان تب‌ها و... اين قابليت با وجود آن كه بسيار مفيد است، اما مي‌تواند به گوگل كروم نيز از طريق يك افزونه اضافه شود.

اگر با سايت‌هايي سر و كار داريد كه فقط با اينترنت اكسپلورر درست كار مي‌كنند (بخش اعظمي از سايت‌هاي دوست‌داشتني وطني) كول‌نووو قابليت تغيير موتور خود را دارد. با كليك روي دكمه كروم در Omnibox مي‌توان موتور رندر كروم را با IE عوض كرد. همچنين كول‌نووو با استفاده از قابليت Cloud Switch، ابتدا خودش حدس مي‌زند كه آيا صفحه در حال مشاهده در اينترنت اكسپلورر بهتر ديده مي‌شود يا كروم و بعد انتخاب اتوماتيك را انجام مي‌دهد. كول‌نووو همچنين مدير دانلود كروم را كنار گذاشته و خودش آن رامديريت مي‌كند كه كمابيش جالب به نظر مي‌رسد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



ورود اعضا:

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 8
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 23
بازدید ماه : 350
بازدید کل : 11090
تعداد مطالب : 143
تعداد نظرات : 11
تعداد آنلاین : 1